06 de juliol 2008

Pensant en els enginyers

... que treballen a les administracions, empreses o institucions públiques.

Els mitjans de comunicació i els creadors d'opinió consideren que el nostre país està en decadència, que estem molt cofois de la nostra situació (Bohigas), que manca lideratge, projecte, narració, ... Calen doncs agents reactius, desvetlladors, rellançadors: des de la nostra Comissió, humilment, podem mirar de jugar el joc (jouer le jeux, que diuen els francesos).

L'associació i el Col·legi, i la comissió dels que treballen a les AAPP, han de ser (que ja ho són), més que un club, en el sentit de ser més actius (que ja ho són), de fer més propostes (que ja en fan), en suggerir iniciatives, en reforçar les funcions d'innovació tecnològica respectant normes i criteris d'eficàcia i d'eficiència.

Potser, els enginyers, tenim la imatge de professionals que fan bé la seva feina, pragmàtics, sistemàtics, sintètics, organitzats, lògics, calculadors, gens romàntics, realistes, ... Em sembla que també hem de ser prospectors, enginyosos, planificadors, innovadors, estrategs, animadors dels canvis tecnològics i organitzatius, motors dels canvis necessaris.

Des de la comissió del que treballem a les AAPP (o per aquestes administracions, empreses o institucions), volem reforçar mecanismes ràpids i rigorosos d'escolta de les opinions dels companys, potenciar iniciatives que incitin a la participació, recolzar actituds orientades a ser útils, a trobar solucions pràctiques (faisables), i originals, si cal, a problemes complexos, i, també, a reforçar la nostra capacitat de interlocució i de proposició lleial davant dels governs i administracions.

Per això estem preparant una iniciativa senzilla per animar i consolidar el grup. Veurem els resultats !

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Pep,
Estic content: ahir el meu fill, l'Ignasi, es va matricular a l'UPC al primer curs d'Enginyeria en Informàtica. Encara que són pocs, segurament seran bons.

Jaume Molsosa