19 de gener 2009

Professionalització general, si ...

La setmana passada llegia la notícia en una carta al director de El Periódico.

No en sé rés de la seva història i circumstàncies, però m'ha semblat necessari penjar la notícia per un si de cas ... Potser no hi havia prou demanda (?), potser ja hi han altres centres que donen aquesta formació (?), potser la oferta no ha sabut estructurar-se prou bé (?) ...

Llàstima, penso !





Quan es parla de prospectiva de noves competències i de nous treballs, es parla, també, d'augmentar el nivell general de tots els professionals, de professionalitzar tots els oficis. Dijous 15 va venir a explicar-ho en directe el Xavier Prats, director a la Comissió Europea.

Malauradament, encara tenim, massa sovint, experiències desagradables quan assistim a espectacles en directe on falla el micro, la regulació del so, els llums, ... Una mica més de professionalitat aniria molt bé !

Quan jo hi era, a la Comissió, i predicàvem polítiques innovadores de formació per promoure l'ocupació, varem organitzar, el 1996, un seminari a Merseyside, a Liverpool, en el marc d'una acció pilot impulsada, també, pel Parlament Europeu. I vaig poder veure el LIPA, el Liverpool Institute for performing Arts, on es donava aquest tipus de formació tecnològica a tots els professionals dels espectacles. A més, un dels principals promotors era el Macca, el "sir" Paul McCartney, l'ex-Beatle.

Llàstima, repeteixo, si aquesta demanda (necessària) d'aquí s'ha quedat realment sense oferta. Voldria dir (confirmar) que massa sovint, els grans discursos són només això, i que malgrat els centres i serveis d'estudis i prospectiva, tenim uns forats preocupants en el nostre sistema formatiu.