08 de febrer 2011

Eleccions a l'Ateneu de Barcelona

Una entitat cultural que ha crescut darrerament fins els 4.000 socis, que té un pressupost anual de 2,9 milions d'euros, que obté a parts iguales dels socis, dels ingressos propis i d'aportacions d'empreses.

Les eleccions seran el 17 de març. I fins ara, semblava que no hi hauria color, doncs el candidat previst, el Ferran Mascarell semblava tenir, diuen, un ampli consens. En passar a ser conseller, el candidat "continuista" és ara Francesc Cabana. Que no deu tenir tan ampli consens, doncs a darrera hora ha sortit un altre candidat: Norbert Bilbeny.

No sóc soci de l'Ateneu, tot i que he anat a dinar algunes vegades al seu simpàtic restaurant.

Penjo aquesta nota en veure la composició de la candidatura continuista.
Amb tots els respectes, i amb tot el risc de cagarla, m'ha fet pensar en el que sovint retrata l'Antoni Puigverd. El poder econòmic, cultural y polític de Catalunya estaria dominat per "clanes familiares, grupos de presión, patriciado cultural, estirpes políticas, familias judiciales, tribus económicas, apellidos históricos, aristocracias de partido o sindicato, castas de traficantes de influencia, hermandades generacionales ...", diu el Puigverd en el seu article "Feudalismo democrático", a La Vanguardia del 24.09.2007.

Jo vaig anotar l'article al blog reclamant "sacatapus" pels molts taps que denunciava el Puigverd !
























Potser no és això. Potser no.
Però que el candidat a president de l'Ateneu sigui gendre del Jordi Pujol,
i que una vicepresidenta de la candidatura sigui Pilar de Torres, presidenta de Ifercat, l'empresa que construeix la línia 9 del Metro, casada amb Antoni Zabalza, president d'Ercros i ex-secretari d'Estat d'Hisenda ...
Potser no hi ha més gent per impulsar projectes culturals com aquest ...
Potser no.