13 de març 2014

El veïnat amb els metges de família

Iniciativa molt simpàtica i positiva per millorar la interrelació entre "malalts" pacients i els metges doctors de família. Organitzada per les associacions de veïns i amb més de 150 persones escoltant els metges i opinant sobre sentiments i experiències viscudes.

Què poc que costa fer coses senzilles per millorar la comprensió entre uns i altres, en benefici de tots. Tot va funcionar bé, tant, que, sortosament, el Carles Forns no va haver de moderar ...

La Maria Bartolomé, que tinc la fortuna de tenir com a metgessa de família, va fer una exposició molt ben pensada per al públic assistent (de 60 cap a munt, la majoria !). Un power point molt ben construït, imatges molt adients, conceptes senzills i molt clars.

Amb referències al seu avi, donant la perspectiva dels canvis d'època, fins a la cita final de l'Albert Jovell, exemple extraordinari de metge/pacient: va morir a finals del 2013, als 51 anys, després d'una llarga lluita contra el càncer, i amb una àmplia activitat en favor de la sanitat pública i la defensa dels drets dels pacients. Passant pel doctor Google, cada cop més present en les visites !

I, també, va parlar, sense demagògies, de les retallades.

I va explicar propostes de futur: grups de pacient experts (a mi no m'han cridat, lògicament: em porto fatal amb el pes ...), utilització dels mails (però encara no, sembla, a iniciativa dels pacients ...), i d'altres que ara no recordo (li demanaré el power point a la Maria!).






Moltes preguntes i aportacions de molts veïns pacients. Algunes sobre l'ús de l'ordinador que, de vegades, deien alguns, atrau massa els metges, que no et miren prou els ulls ... D'altres sobre informació als malalts. Un senyor amb cara de Rouco insinuant l'objecció de consciència davant dels avortaments i l'eutanàsia. Molt clara la resposta de la Maria, predicant la formalització del documents d'últimes voluntats, i suggerint la fórmula que jo vaig utilitzar: encara que ara per ara la legislació és molt restrictiva, hi han redactats oberts per si canvia en el futur. Podeu veure el meu document de fa 3 anys [ aquí ].

Molt content d'haver assistit a una experiència colectiva enriquidora.
Emocionant, confirmant les grans possibilitats de la cooperació i de l'empoderament de les persones !
Quin luxe tenir un equip de professionals tan motivats i vocacionals !