27 de setembre 2010

Alzheimer III !

L'any passat no varem poder-hi anar, per l'operació de genoll de la mare. Però aquest any ens hi hem re-enganxat. Malgrat la petita pluja matinera, i gràcies a la Montse, que és decidida i voluntariosa !

Unes 3.000 persones caminant amb samarretes blau-pijama, espectacular !

És molt interessant pensar en els mecanismes de mobilització de tanta gent, de tota edat i mida. La causa, és evident. Però sortir a fer 14 quilòmetres a les 8 del matí, necessita algun estímul més. El recorregut, per exemple: s'ho val ! És una activitat molt saludable, i feta en colectivitat. Les sensacions són molt maques, especialment pels qui enyorem temps passats de militància solidària !



Preparació, informació i organització, impecables: quan la gent vol, pot !
Posats a proposar millores: no sé si hi va haver discursos finals, però jo n'hagués fet. Per explicar el sentit de tot plegat, agrair els participants, i encoratjar els esforços continuats de tots els voluntaris.

Com el 2008 [mireu la nota ], aquesta caminada et fa descobrir el tresor que tenim a l'esquena. Mataró ha arreglat molt el passeig marítim, que calia, però potser tocaria ara mirar a muntanya. Cada dia, cada cap de setmana, milers i milers de persones gaudim del caminar vora el mar. Potser podríem gaudir més, també, dels camins de muntanya.

Dissenyar alguns "circuits", arrenjar-los una mica, cuidar l'informació per no perdre's, fer una promoció simpàtica, facilitar la instalació de punts d'acollida (esmorzar/beure ... ), inspirar-nos en els elements que poden explicar l'èxit del "camino de Santiago", implicar-hi colaboradors voluntaris ... tot un projecte social engrescador, que contribuiria a la millora del nostre benestar i benviure, especialment pensant en els temps que venen !