23 d’agost 2009

Més trossets de vacances ... l'escapadeta a Madrid (3)

A cal Panxo i la More, amics de 30 anys. La Montse va voler fer-me conèixer l'AVE que ha utilitzat molt darrerament. Jo només coneixia el TGV de les meves missions a Paris els anys '90.

Primera anècdota, l'opositora que recitava com un lloro alguns temes, amb fitxes i cronòmetre al davant. Tantes reformes, tanta modernització, i encara es seleccionen funcionaris en base a criteris absolutament inútils !

Només arribar, visita a l'exposició del Matisse (molt pobre) i al Caixa Fòrum (estil "caixa": espectacular, però contingut i ben fet). Dinar amb el Panxo al gallec TERRA MUNDI, al carrer Lope de Vega (bo, ben servit i barat).

Cap al tard, la gran exposició del Sorolla. Ben muntada, espectacular, quadres vius que fan sentir-te com si hi fossis. Uns delicats (les noies i dones), altres forts, enèrgics (les barques, els bous), i d'altres ilustradors (el regionals espanyols, especialment els andalusos: processons, flamencu i torus).

El segon dia, botigues per Chueca i de tapes al nou Mercat de S Miquel (promocionat segurament per catalans: hi ha Laie, Vinçon, Mas, gourmets de l'embotit, ... ), i que vol ser, entre d'altres coses, "reflejo de la pluralidad gastronómica de España".



Tot en metro, net i pulit, barat i molt eficient.








A la tarda, treball amb les veles que vol fer la More (rigor, tecnicitat, complicitat, ...).
Al vespre, teatre del Flotats (una bona idea: Descartes/Pascal. Però jo m'hi adormia ...)



El darrer dia, el gran Vinçon de Madrid, botigues del barri del Manel (on potser hem trobat el tallador d'alls que fa anys buscàvem !), visita ràpida al Reina Sofía (també una bona idea però en un context desagradable i molt mal presentat), i cap a l'AVE de quarts de nou.

A Barcelona ens esperava el nostre cotxe en zona blava, gratis el mes d'agost.