29 d’agost 2011

Sectes: per una Llei d'Higiene mental

(cliqueu a sobre per ampliar !)

Veig al diari PUBLICO de diumenge dia 28 una inusual publicitat sobre les sectes.

La publica el Grupo Alerma, en forma d'entrevista a un neuropsicòleg del grup de consultors Arnaiz&Alerma, que colabora amb l'associació RedUNE per a la prevenció de la manipulació sectària.

Interessant l'explicació sobre els grups que utilitzen la coerció, no necessàriament amb la força, sinó amb formes subtils de manipulació mental, per modificar la identitat de les persones. Aprofitant les seves necessitats orgàniques (la fam ...), però també les psicoafectives, realitzen una abducció mental per segrestar-los la seva voluntat.

Proposen una Llei d'Higiene Mental, per evitar l'explotació de les necessitats de la gent, per tal de separar (per exemple) les accions solidàries de la promoció ideològica (religiosa ?) que pugui haver-hi al darrera, i d'impedir utilitzar les necessitats psicològiques o afectives de les persones per captar adeptes.

Denuncien els mil agoreros apocalípticos, que indueixen estrès en la gent per provocar un colapse nerviós que faciliti la seva abducció mental, i poder així condicionar la seva voluntat, modificar la seva identitat i posar-los al seu servei. Propugnen que l'Estat informi d'aquestes pràctiques i dels perills que comporta seguir aquests manipuladors.

De fet, aquestes pràctiques sectàries són les que utilitzen, amb més o menys força o contundència molts grups religiosos ... i probablement moltes empreses de publicitat, moltes cadenes de TV i moltes empreses, organitzacions i associacions que busquen fidelitzar els seus clients.

A Angleterra, la British Humanist Association denuncia des de fa temps els canvis que està fent el govern per flexibilitzar i desregular les normes sobre les activitats fidelitzadores de les organitzacions "caritatives" ...

Fa uns mesos vaig penjar una [ nota ] sobre unes propostes per descolonitzar l'intelecte, que, probablement, anaven en aquest sentit. En definitiva, es tracta de treballar per l'empowerment de les persones, dels ciutadans !