29 d’octubre 2010

Benvinguda al Papa ? No en el meu nom !

Sense entrar en consideracions històriques sobre el paper de l'Església al llarg dels segles, o sobre les posicions mantingudes al nostre país en els darrers segles, el senyor Ratzinguer és el cap d'una institució/organització que emparant-se en creences ancestrals i mentides, s'aprofita de la bona fe, el treball i els esforços de molta gent, dirigeix una institució que manipula les consciències de la gent de bona fe, que fa tot el possible per mantenir la dependència dels feligresos, que frena la progressiva autonomia conscient i responsable de les persones, i condiciona de manera no democràtica el funcionament de l'Estat.

Però l'alcalde de Barcelona, vots obliguen, ens crida a "reconèixer l'aportació fonamental que l'Església catòlica ha fet i fa a la nostra manera de ser col.lectiva i als valors que avui propugnem" ... i a ser "els millors amfitrions de Sa Santedat i contribuir a fer de la seva presència a Barcelona l'èxit que tots desitgem" ... (cliqueu a sobre el ban per ampliar-lo i llegir-lo bé !).

Quines aportacions als valors que tots propugnem ? Quin èxit desitgem tots ? Que la Sagrada Família sigui una plataforma extraordinària per recuperar el mercat i el poder que progressivament perden els pretesos intermediaris d'un déu ? Que l'Església catòlica segueixi tenint, consolidi o ampliï els privilegis que els successius govern democràtics no han sabut reconsiderar ? Que continuï entabanant a la gent amb els líos de l'esperit sant, el fill, el pare i la mare verge ?

Com sóc una mica ciutadà de Barcelona (hi tenim un piset i paguem els impostos ...), i des del més profund respecte a tota la gent que, de bona fe, i, en general, de manera desinteressada, treballa en àmbits católics per estimar els altres, per millorar la nostra convivència, respecto la visita del líder catòlic.

Però sense passar-nos, sense festejar-ho: benvinguda coral municipal ? NO EN EL MEU NOM !