11 de maig 2009

Ventdelplà, el pessebre vivent !

Ja només faltava això: en ple "any Darwin", a l'inici de la setmana de TV3 sobre "El canvi econòmic", amb el lema "Encarem el futur", que vol ser una mirada en clau constructiva sobre la crisi, l’alcaldessa de Ventdelplà té la idea de muntar ... un pessebre vivent.
Podeu veure el capítol d'ahir, aquí ( X )

Sempre he considerat les sèries de TV com un mitjà potent per promoure valors socials positius. I, en molts cassos, TV3 i Ventdelplà concretament, ho han fet.

Però ara s'han passat: si el progrés i la modernitat per encarar el futur, passa per ensenyar que els governs locals poden impulsar pessebres vivents, no anem bé. Qui hi ha al darrera ? Després es queixaran si, els qui estem farts de la contaminació cultural promoguda pels qui es presenten com a intermediaris de déu, sortim un dia en BUS fent una mica de conyeta ...

I sembla que a Ventdelplà no hi ha cap ciutadà que reaccioni críticament: tots es barallen per tenir els papers més importants.

Espero que els governants de Mataró no hagin vist el programa: a més dels Pastorets i la Passió, de les processons i el Congrés de Confraries de Hermandades, dels Armats del meu amic "Paez", de les xerrades sobre espiritualitat i transcendència, ... només ens faltaria ara un pessebre vivent.

Ben mirat, però, ara que reflexionem sobre el Mataró Marítim, no seria potser una mala idea, fer un pessebre vivent ... a la platja, sota alguna palmera (espai ampli i accessible !). Jo m'apuntaria a fer el paper de burro, en representació de tots els qui no ens fiem d'aquests arrogants intermediaris i ens esforcem a pensar ! Fins i tot podríem mirar de parlar amb el Quico Oller, per veure si, des d'on sigui, vol fer d'àngel anunciador !