04 de juny 2008

Pasqual Maragall i l'ALZHEIMER

En un acte entranyable, acollidor i simpàtic, Pasqual Maragall (que no para !) va presentar als seus amics més propers el seu projecte de Fundació.

Vol impulsar, estimular l'iniciativa privada:
- creant un Fons "filantròpic" Alzheimer Internacional,
- promovent un Institut Internacional de recerca en malalties neurodegeneratives,
- concentrat, sobretot, ara per ara, en la prevenció i el diagnòstic precoç de la malaltia.

Iniciativa exemplar, privada, independent, social, que recull les ganes i la il·lusió de molta gent, que engresca: que consti !

Només un petit comentari. Com moltes de les propostes barcelonines i maragallianes (i, també del món sanitari), hi trobo una voluntat de lideratge un pel excessiva: "... l'ambició és impulsar un centre de recerca internacional que faci de Barcelona la capital de la ciència que vol ser decisiva en aquestes malalties neurodegeneratives ..."

Es podria treballar amb la mateixa convicció i il·lusió, essent més realistes i dient, per exemple, que l'ambició és "esdevenir un agent amb capacitat significativa per cooperar amb altres iniciatives europees i mundials, i per liderar determinades estratègies innovadores en aquest àmbit ..."

Em sembla un enfoc una mica més realista, menys competitiu, més solidari amb tots els qui treballen per conèixer, prevenir i curar aquesta nova epidèmia mundial amb efectes devastadors, com diuen els promotors.

I si voleu cooperar ja, aquí teniu el camí: