14 d’octubre 2007

El miracle de l'Esglesia ...

Encara que sembli pesat, per penjar tres notes seguides sobre religió, l'article del Manuel Vicent a El País d'avui dia 14 té un parell de paràgrafs tan lúcids que és obligat guardar-los aquí.

Escriu el Vicent que ". . . se ha dicho que el gran milagro de la Iglesia es que exista todavía después de los escándalos que ha protagonizado a lo largo de la historia. Torturas, hogueras, crímenes, incestos papales, guerras de religión a sangre y fuego no han sido suficientes para que sus fieles hayan perdido la fe".

"No es ningún misterio. Gracias al terror de la gente sencilla al más allá, hoy la Iglesia conserva todavía un enorme poder en nuestra sociedad y no está dispuesta bajo ningún concepto a renunciar a esa carta marcada, que en el momento de la agonía se saca de la manga para jugarla sobre los despojos mortales."


Si voleu llegir la columna sencera, aquí la teniu
(cliqueu-hi a sobre):

6 comentaris:

Ramon Bassas ha dit...

Que bé formar part de la gent senzilla i ignorant...

Pep MOLSOSA ha dit...

Ramon, no m'agraden les ironies . . .
El passat dia d'Europa, Manel Camós recordava Voltaire que, cap el 1750, ja deia que "le monde serait meilleur si la raison et le savoir remplaçaient l’ignorance et la superstition", si el raonament i el coneixement substituïssin la superstició i la ignorància !

El treball dels progressistes i socialistes ha de tenir com a finalitat bàsica promoure persones ciutadanes cada cop més conscients, més autònomes, més lliures i més solidàries amb els seus conciutadans, més capaces de fer front a tot tipus d'injustícia, d'explotació i de manipulació.

Amb aquests valors, necessàriament un esdevé senzill . . . Jo ho intento.

Ramon Bassas ha dit...

Pep,

(Potser el 'pecat' del racionalisme és que no li agradin les ironies...)

En tot cas, ser lliure i solidari amb els conciutadans deu començar per no confondre religió amb superstició i ignorància.

Pep MOLSOSA ha dit...

Ramón,
pots imaginar que tinc moltes coses a dir respecte de tot aixó.
Via mails, podem trigar mesos a clarificar algunes coses i, sobretot, a comprendre'ns.
Quan vulguis fem un café i compartim visions i preocupacions !

Ramon Bassas ha dit...

Pep
Quan vulguis. Ja saps q sóc un provocador... de cafès.
RB

Pep MOLSOSA ha dit...

OK !
Prepararé un esquema per ordenar idees: fa molt temps que hi penso, i cal precisar bé la problemàtica, les problemàtiques !