26 de maig 2013

Shirota FF: l'estil xanxullero, inconscient, irresponsable

El febrer vaig fer una [nota] sobre el Carles Manté, parlant d'un estil de fer les coses que, sortosament, semblava caigut. Un estil "xanxullero", deia, que "semblava tenir tots els vents a favor", i desitjava que "els dirigents polítics i les institucions democràtiques poguessin qüestionar, jutjar i responsabilitzar tota aquella dinàmica inconscient i irresponsable, i a tots aquells que discretament, calladament, varen aprofitar-se amb desmesura de pràctiques corruptes" ...

Ara en surt un exemple que mereixeria ser un "estudi de cas" a les escoles de busines, analitzat com una experiència de cooperació public-privat (que molts ara reivindiquen ...), i, sobretot, explicat als joves que s'interessen per la cosa pública.

Pel que sembla, durant el període 2007/2012, el Carles compatibilitzava un molt ben remunerat contracte de consultoria estratègica amb Innova (sòcia de Shirota), amb la presidència/direcció de Shirota.

[dimarts 4.06.2013 llegeixo a El País que Francesc José María era el secretari general d'Innova !
Abans havia estat secretari general del CHC (jo hi vaig tenir algunes diferències),
i director general de l'ICS, cessat per la Marina Geli l'octubre de 2008 ...]

Entenc la voluntat de l'Ajuntament de Reus de promoure el seu desenvolupament territorial i tecnològic. Però em costa comprendre la decisió d'avalar, el febrer de 2008, amb 3 milions d'euros dels ciutadans de Reus, l'aventura d'una societat creada el 2007. Probablement s'explica per l'estil inconscient i irresponsable que dominava aquells anys.

La Morella Nuts, el Tecnoparc, Innova, el CDTI, el Ministeri de Madrid ... d'on surt el nom de Shirota ?




Per cert, fa temps que penso que algun dia caldria avaluar la rendibilitat social del TIC.SALUT ...
Qui ha pagat què ?
Qui ha gastat què ?
Quins ssón els resultats concrets i mesurables ... més enllà del fum o dels coloms ?