15 d’octubre 2012

Prou. Difícil esperar rés del PSC ...

Ingenu com sóc, de tant en tant pensava que potser hi haurien canvis al PSC i que potser podria tornar-hi a militar al partit que vaig impulsar operativament a Mataró i el Maresme, fins a finals dels anys '70. Vaig abandonar militància el 2008 ( link ).

La decisió d'aquest cap de setmana penso que trenca tota esperança. Malauradament.

El Pere Navarro ha designat com a numero 2 de la seva llista a Maurici Lucena (des del sector més catalanista es tem que sigui per suggeriment del PSOE ...), un jove tecnòcrata ambiciós i venedor de fum (diu que el 2030 anirem a Mart ...), amic del Miguel Sebastián, colaborador fidel del Montilla i de la Chacón a l'administració de l'Estat a Madrid, que diu que té el carnet del PSC (?), però que ha fet tota la seva vida professional a Madrid, dels 24 fins ara, que en té 37 ( la seva web ) ...

- des de setembre del 99, amb 24 anys, fins el maig 2004, consultor d'anàlisis econòmics al despatx del Solchaga. Colabora amb el futur ministre Miguel Sebastián en la redacció del programa del PSOE.

- amb 29 anys (!), el 2004, el Montilla l'anomena Director General del CDTI (Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial), molt probablement sense haver estat mai en una empresa industrial. Sembla que els directius del CDTI l'anomenàven "el becario" ... Hàbil maniobrador, sembla, des del seu càrrec aconsegueix ser, també, entre molts altres càrrecs, president del Consell de l'Agència Espacial Europea !

- amb 35 anys, el 2010, la nostra Carme Chacón el coloca de vicepresident a ISDEFE (Ingeniería de Sistemas para la Defensa de España), fins el febrer de 2012, en què deixa el càrrec, en el marc del canvi de color del govern de l'Estat.

Després del canvi de govern a Madrid, potser orfe de padrins amb poder, deu haver pensat que era bo tornar cap a Catalunya ... on sembla que no el coneix ningú.
Un vell militant membre del Consell Nacional del PSC diu que no l'havia vist mai, ni havia sentit parlar d'ell fins ahir ...

A qui pot representar aquest jove ? Quina agrupació, quins militants l'han proposat ?
Quins valors militants, de cooperació i companyonia pot tenir, si lo seu és escalar càrrecs ?
Quin coneixement té de la realitat catalana ?
Quin sentit té colocar tecnòcrates, experts, assessors ... al Parlament ?

El Periódico diu que "la direcció (del PSC) el considera un actiu per apuntalar un programa econòmic alternatiu a la fe de CiU en les retallades, i un bon enllaç amb els empresaris per fer calar la seva aposta de moderació davant de la ruptura ..."