06 de setembre 2011

Petits problemes de vialitat

Fa uns dies, els veïns varem quedar sorpresos, bocabadats, en observar aquestes dues senyals que garanteixen un lloc d'aparcament a un dels nostres veïns que ho necessita.




Varem trigar uns dies a reaccionar. Un familiar del demandant va anar a mobilitat, i jo vaig fer un mail, dilluns dia 5, al policia de barri i al seu cap, considerant que "la ubicació no sembla la més encertada: gairebé al mig de la vorera, molestant sensiblement els vianants" (adjuntant dues fotos), dient que "probablement hi ha altres maneres de fer-ho: just a la plaça del costat, de mossen Blanch hi ha dues senyals del mateix tipus, colocades tocant la pared, sense molestar" (adjuntant foto), i acabant dient que "ho hem comentat amb molts veïns: no entenem el perquè d'aquesta solució, i ens agradaria penssessin si és possible corregir aquest "nyap" ...












Resposta ràpida (al cap d'una hora !), i contundent :





Sembla que no hi haurà problemes per corregir el nyap: magnífic, estupendo !

Comportaments així afavoreixen la confiança en la nostra administració local i els seus serveis, i demostren la utilitat dels canals digitals directes. En altres èpoques, haguéssim remugat o despotricat.
Ara sembla que funciona la comunicació serena i pragmàtica.



De tota manera, em queda el neguit de pensar en el els criteris funcionals i estètics dels qui ho van projectar i realitzar.
Em costa entendre com algú pot fer una cosa així, tranquilament: clavar uns postes gairebé al mig de la vorera i anar-se'n a casa com si rés ...

Això és feina ben feta ? Aquest és el nivell de professionalitat ?

Pel seguiment:
- dimècres 7 ja hi havia pintades a terra les marques per reubicar els senyals !
- i el dilluns 26 de setembre, els senyals ja reubicades !

1 comentari:

Iruva ha dit...

Hola Pep,

Malauradament, barbaritats d'aquest estil es donen més sovint del que hauria de ser... però bé... està clar que a tot arreu hi ha gent que valora (i fa) la feina ben feta i pensant en tots els detalls, mentre que hi ha gent que no té aquesta "inquietud" i fan les coses ràpid i de qualsevol manera. Què hi farem.

Mira, he decidit comentar l'entrada perquè justament acaben d'arreglar el nostre carrer (Camí Ral, entre les baixades de sta. Anna i Escaletes) que, per cert, ha millorat bastant (una mica de verd no hagués fet mal però no ens podem queixar). El que trobo impressionant és que just davant de casa nostra han posat com un zona de càrrega i descàrrega de 2 minuts, on evidentment, els cotxes que hi paren no hi estan pas només 2 minuts. Aquesta zona està sobre la vorera i els cotxes parats s'acosten a la paret per no molestar als altres cotxes (passant una línia groga), de forma que queden just davant la porta de casa. T'asseguro que si mai hem de sortir amb un cotxet, cadira de rodes, etc... és impossible.

Jo estic segur que hi ha alguna normativa de distància mínima entre una porta d'una casa i un aparcament de cotxe, i encara que no hi sigui, existeix el sentit comú.

A partir que la van posar faig fotos quan tinc l'oportunitat dels cotxes parats perquè tenia la intenció d'enviar també una carta o similar. Veient la ràpida resposta i l'èxit de la vostra "queixa" crec que aviat seguiré els mateixos passos a veure què.

Uf, volia fer un comentari ràpid i he deixat anar un "rollo" considerable...

Apa doncs, segueix amb aquesta activitat frenètica al bloc, que encara que no faci comentaris, l'obro i llegeixo de tant en tant.
Una abraçada i records a tota la família.
Oriol.