24 de setembre 2011

Toros ... i burros

Sóc anti-corridas de toros. Que quedi ben clar d'entrada.
Però el cartell del Miquel Barceló per a la darrera corrida (esperem-ho !) o cursa de braus a la Monumental, m'ha encantat: senzill, clar i directe, mostra, sobretot, la perspectiva del toro en entrar a la plaça. Genial. I sembla que ha estat un fenomen interessant: molta gent ha intentat aconseguir-ne un. Jo m'he passat alguna hora a cal Google mirant de trobar-ne un amb prou resolució. El penjo aquí pel record.


I aprofito per penjar també imatges del toro dibuixat per Manuel Prieto i divulgat per Miquel Montfort promocionant els licors d'Osborne per tota la geografia peninsular, fins que a mitjans dels anys 90 una llei de carreteres els volia retirar per no distreure els conductors. Finalment, molts varen ser indultats i declarats patrimoni nacional !

M'agrada veure'ls quan viatjo en cotxe per Espanya: més enllà de simbolismes i valors patriòtics que no comparteixo, estèticament trobo genial la idea de colocar animals així en mig dels camps i muntanyes.







I, posats a penjar imatges d'animals, aprofito per:

- recuperar el "burro grande" de Fernando Sanchez Castillo, fet a iniciativa de l'Ajuntament de Madrid per a la celebració de la Noche en Blanco el setembre de 2009. Va estar-se uns dies davant l'estació d'Atocha a Madrid, i, finalment, va anar a parar a El Carpio, a la província de Còrdova.

- penjar la idea proposada pel grup Natura d'Argentona: posar el ruc català a les carreteres. Seria genial, també.






- i per acabar, recordar els dibuixos del forges sobre la prohibició de corridas a Catalunya ... i el gest pendent per suprimir festes basades en fer patir els animals !