07 d’abril 2010

Per la reforma de les Administracions ...

... per una millor governança: al si del Colegi d'Enginyers, la Comissió d'Administracions públiques estem pensant en publicar un Manifest sobre les possibles i necessàries reformes de l'administració i de la "funció pública". Les justificacions serien les següents:

1/ Probablement ara més que mai necessitem un govern capaç de governar, de governar bé, d'assumir amb coratge, amb valentia, els nous reptes que es presenten per les properes dècades. Un bon govern amb idees clares i coherents, capaç de governar amb decisió i de promoure la necessària implicació dels ciutadans, dels empresaris, dels treballadors en un projecte de país.

2/ La dinàmica social, econòmica, demogràfica, tecnològica, cultural exigeix governs capaços de mirar ampla i lluny i de promoure de manera àgil, flexible i concertada les adaptacions, reorientacions i reestructuracions que caldrà sense dubtes realitzar, i, especialment, en el desenvolupament del nostre Estatut.

3/ I, des d'aquesta perspectiva, ara més que mai, cal reconvertir les administracions (les estructures, els serveis, les institucions, organitzacions i empreses públiques ... ), en instruments renovats eficaços i eficients al servei de les polítiques del govern, en factors bàsics per a les noves maneres de governar.

Després de diverses sessions de treball, he penjat l'esborrany (el draft) actual a la meva web documental. Per si us interessa.