20 de febrer 2013

L'estrena del meu iogakayak, per fi !


Des de que el vaig trobar navegant per internet, fa un parell d'anys, havia somniat en aquest moment.

Per verificar tots els supòsits: lleuger, senzill de manejar, còmode, compacte, ...

L'havia posat com a exemple de "petita navegació tranquila" en els debats amb la gent del Mataró Marítim. Sense massa èxit, malauradament.

El vaig comprar a primers de febrer (link), i avui, finalment, l'he pogut estrenar. Tenia disponible el cotxe, no tenia reunions ni papers a preparar, windguru (la web del vent ...), anunciava temps calmat, i volia pujar a l'Escala a preparar l'apartament per la trobada familiar del cap de setmana.

He carregat el kayak al cotxe, una horeta fins a l'Escala, l'he baixat a la sorra, l'he posat a l'aigua ... i a navegar, sense cap dificultat, sense cap ajuda ... tot un jove de 65 anys palejant tranquilament al mar !


L'escenari era extraordinari: la mar plana i blava, tranquila i transparent, rés a veure amb el clima dominant a Catalunya, o amb les esbroncades que gairebé es sentien des del Congrés a Madrid.

Ha resultat doncs molt millor del què em pensava, molt fàcil de pujar-hi, molt senzill de palejar, en una posició còmodament assegut (amb un petit cilindre de porexpan, per aixecar una mica el banc central del kayak), amb l'esquena dreta ioga total, peus enrere, sense problemes, i fent parades tranquiles per gaudir del paisatge.

Després hem anat a dinar amb un bon amic enginyer de Girona, per parlar del futur de la nostra associació: complicat ...