13 de març 2012

La merda dels feixistes encara fa pudor




















Continuen les demandes, les sentències, els recursos, les reclamacions ...
És un problema cívic, de valors, de respecte ... no és un problema legal.
És un problema de concepció, de comprensió, d'entendre ... que som a Catalunya.

L'aixecament franquista va derrotar els demòcrates republicans i va imposar la seva concepció de la España única, grande y libre. Décades d'anticatalanisme actiu, acompanyades per un allau d'espanyols que s'instalàven al nordeste d'España per diluir-ne la seva identitat ...

Tants cops fer-nos perdonar la nostra personalitat, les nostres arrels, tants anys de tolerància, de comprensió de la incomprensió, sembla que han servit de ben poc a les cavernes mediàtiques espanyoles i als recalcitrants hereus d'aquells espanyolistes.

Divendres passat, dia 9, a la roda de premsa de la vicepresidenta del govern, dues periodistes madrileñas van intervenir per preguntar la reacció del Gobierno a la resolució del TSJC. Temien per la marginació, l'estigmatització, la discriminació dels nens que no poden, diuen, estudiar en la seva llengua !

Durant dècades varem ser milions de nois i noies que varem ser obligats a estudiar en castellà i cantar els himnes feixistes abans d'entrar a les aules. Si no volen entendre on són, si no són capaços d'apreciar i compartir les diferències, de valorar la diversitat de cultures i de llengües, que fotin el camp !

Ja vaig escriure una [ nota ] sobre el tema el juliol del 2008.
I encara seguim pensant que cal encaixar Catalunya a Espanya ... o pactant amb la senyora del PP que tant estima Catalunya, diu !
Més coratge, més rotunditat, més dignitat, ens calen.

La Pilar Rahola (feia temps que no penjava una columna seva ...), fa un toc d'atenció molt pertinent ...

De joves cantàvem, innocents, que "la merda de la muntanya no fa pudor, encara que la remenis amb un bastó ..."

Doncs sembla que "la merda dels feixistes encara fa pudor, encara que la tapem amb la Constitució ..."