04 de juliol 2011

Un molí de vent a Ca l'Anita

Ja que he parlat de vents que venen, penjo aquesta notícia:
a Roses, l'Ajuntament experimenta amb una eòlica domèstica, que dotarà d'energia elèctrica un nou equipament sociocultural !

La façana del nou edifici de Ca l'Anita, amb el molí de vent instalat (foto EL PUNT)

... i el text de la notícia, publicada pel Diari Avui (11.06.2011 / Mar Vicente):

L'Ajuntament de Roses ha instal•lat a l'edifici de Ca l'Anita, el nou equipament sociocultural de davant de mar, un molí de vent a la coberta de l'edifici que generarà electricitat destinada al consum de l'equipament. Segons ha informat el consistori, la construcció de l'edifici sociocultural de Ca l'Anita que s'està duent a terme a la plaça Sant Pere de Roses arriba a la seva recta final. En el moment actual s'ultimen els darrers acabats de pintura i neteja.

L'estat de les obres del nou equipament de Ca l'Anita permet mostrar ja la fesomia del nou edifici, caracteritzat per les seves façanes perforades amb composicions geomètriques que copien el mosaic de l'immoble original, recordant així i retent homenatge a la seva anterior propietària, Anna Marés Godó, qui llegà l'edifici a favor del municipi.

El nou aerogenerador domèstic possibilitarà la generació de part de l'energia que l'edifici necessitarà per al seu funcionament. El molí té unes dimensions de 2 metres de diàmetre i una alçada de 4,5 metres. Pel que fa a la potència, serà d'1,75 quilowatts i inclou la connexió elèctrica per a consum directe de l'edifici.

El projecte per tirar a terra l'antic estanc de la Punta i refer-lo ha tingut un pressupost d'1,9 milions d'euros, i ha estat subvencionat pel fons estatal d'inversió local.