28 de desembre 2009

Regals de festes ...

A la Montse, els amics, un iPod de nova generació, amb ràdio i càmera de vídeo !



Finalment, després de molt pensar-hi, haurem de digitalitzar tota la música dels CD's i dels LP's ... Adéu a les velles cadenes amb lectors de cintes i de discos compactes. Ara, la música la guardarem en memòria flash que donarà l'input a noves "cadenes" que pràcticament només faran l'intermediació cap a sofisticats altaveus. Digitalitzada, serà més fàcil, en el futur, evolucionar cap a d'altres tecnologies.

La qüestió és: com evolucionaran els sistemes de classificació/ordenació de les cançons, i, sobretot, els (interfaces) de recuperació i reproducció ?






I a mi, la meva filla, la Maria, m'ha comprat una barqueta feta de llauna reciclada, però amb molta tecnologia incorporada. Amb una mica d'oli i una metxa, escalfa l'aigua que entre i surt per uns tubs. Provoca una sortida d'aigua calenta i, per reacció, la barca avança. I ho fa espaterrant, xulescament:


S'ha de veure ! Encara no en sabem el funcionament concret (!), però amb unes gotes d'oli dona voltes durant un quart d'hora ! Ara ens fa molta gràcia, i alguns amics ens mirem de reüll. A nosaltres ens encanta. D'aquí uns anys, molts nens no tindran altre remei que tornar a fer-se joguines de llauna. Més útils i pedagògiques que les sofisticades que els hi compren molts pares.

Potser per això, amb tants canvis endavant i endarrere, alguns s'hi atabalaran i d'altres s'hi cagaran d'angoixa. El nostre gegant Robafaves, entre d'altres !




Aprofitant que parlem de caganers, poso aquí el link al vídeo estrella del caganer d'aquest cap d'any, cançó simpàtica i enganxosa ...