24 de juliol 2009

MATARÓ MARÍTIM : feina per fer !

Dimecres es va presentar el resultat de tot el procés de reflexió iniciat ara fa uns mesos. Satisfacció general, sembla, com es pot llegir en l'article del CapGros, tot i que, entre cadires, els experts varem compartir algunes apreciacions una mica menys triunfalistes ...

Ara queda una tasca molt important a fer: aprofitar les propostes per elaborar una estratègia factible, possible, coherent, comprensible, vendible, gestionable, governable !

Revisar els objectius principals: l'alcalde Barón va iniciar el treball proposant treballar per una ciutat (1) metropolitana, (2) compacte i articulada, (3) innovadora, formada, (4) amb qualitat de vida i sostenible, (5) i cohesionada. Va resumir dient que després de viure el mar, ara cal que visquem del mar. I va reconèixer l'esforç que caldrà fer per generar complicitats i per comunicar l'estratègia cap enfora ... i cap endins !

Revisats i decidits els objectius principals, caldrà derivar-ne els objectius específics, verificant la seva contribució efectiva als objectius principals, i precisant les activitats concretes a realitzar, com, per qui, amb quins recursos i sota quines responsabilitats.

Ara és el moment de preparar i de prendre les decisions estratègiques !









Penjaré una nota tècnica sobre els resultats d'aquesta primera etapa, amb propostes de cara el futur.