22 de juliol 2009

Una nova llei electoral ... pels ciutadans !

Acte simpàtic el d'ahir, organitzat pels Ciutadans que encara volen canvis.

Motivat pel suggeriment de la Mercè Grau (una de les fedatàries), vaig anar a les 8 al Parc de l'Estació del Nord, a Barcelona. Muntatge perfecte, oradors magnífics, pantalles de vídeo de suport, tot molt modern i eficaç.

La bona notícia: han recollit ja més de les 50.000 signatures necessàries, per forçar el debat al Parlament. La meva va ser probablement la 56.348 !

La seva proposta és original i suggerent: és accessible clicant aquí --> O

Curioses les reaccions dels grups polítics, i original la posició del Ciutadans pel canvi, subgrup parlamentari del socialista al Parlament de Catalunya, que critica els polítics i que promou iniciatives ciutadanes per fer espavilar el Parlament.
Em quedo amb la proposta del Carles Flavià, molt adient tenint en compte la religiositat imperant a Catalunya: menys cartes als reis, i més fer cagar el tió !

Més seriosament, em sembla que Ciutadans pel Canvi s'hauria de reconvertir cap a un moviment cívic, ciutadà, una mica en el sentit de les meves propostes de creació d'un sindicat de ciutadans, garantint més autonomia de la "política" tradicional. Miraré de parlar amb una de les "ànimes" dels Ciutadans (el Toni Comín) per explicar-l'hi la idea.