23 de març 2009

En globus per l'Empordà !



... regal d'uns bons amics, que ens ha permès disfrutar d'una experiència apassionant, senzilla, simple, natural: l'aire calent perd densitat i pesa menys que l'aire fret !

El globus va on el porta el vent. Cal saber cap on bufarà, quins vents hi ha a diferents alçades, amb quines velocitats. Via internet a casa, abans de sortir, i amb aparells de GPS al globus, els pilots poden mirar d'orientar-lo per fer recorreguts interessants, i, sobretot, per trobar un bon camp on aterrar ... sense rebotar massa !






M'ha agradat l'empresa: un equip de joves il·lusionats (Joan i Jaume Viñas, de Globus Empordà), formats, experimentats, acollidors, que t'expliquen tot i més del mon "globaire". No només la bellesa i l'encant del vol, sinó tot el que hi ha al darrera: globus ben fets i equipats (a Igualada !), organització, costos, normes de seguretat, assegurances, controls i vigilància.

Amb la Montse, ho hem disfrutat plegats i contents: repetirem !


Vàrem veure per sobre el baix Empordà (Roses, l'Escala, Empuries, Verges, ... i Padrinyà, quan en Joan i la Montse es llevaven), i, també, des d'una altre perspectiva, el simpàtic mugró del Montgrí:

No van saber dir-me si hi ha límit d'edat per treure't el títol de "globeru": podria ser una bona opció per reconvertir-me. Tot i que el meu hardware resistiria malament, suposo, alguns aterratges atrompiconats ...
Potser dotant els globus d'airbags. De passada, això eixamplaria el mercat d'usuaris cap al sector de la tercera edat. I ja tindríem regal pels 87 de la meva mare, la primavera que ve !