21 de juny 2007

Unes reflexions del SOC

Interessant el matí de reflexió organitzat pel Servei d'Ocupació de Catalunya. La problemàtica és àmplia, i aquestes sessions prospectives són útils, si més no per orientar-se una miqueta. La impressió general és que tot canvia molt de pressa, i que calen esforços notables per adaptar-se als moviments.

El "guru/filòsof" José Antonio Marina va ser molt clar i pedagògic, fent una crida al pragmatisme i a identificar, i buscar, els recursos necessaris per adaptar-se als canvis. Ens va recomanar veure una web que lidera sobre ciutadania.

Traumatitzat per les reaccions dels veïns d'Argüelles davant del problema de les antenes de telefonia, penso que necessitem tots cursets d'adults per una ciutadania activa i cooperativa !

La representant dels Serveis d'Ocupació del Quebec, entre d'altres coses, va explicar l'iniciativa de fer convergir les xarxes d'ocupació i de solidaritat social. Jo penso que, en els propers anys, tal com patim tots problemes d'estrés i de depressió, haurem d'acabar fent convergir les xarxes d'ocupació, de solidaritat ... i de salut mental !

La històrica Mavi Rojo, parlant de Barcelona Activa, va explicar els valors necessaris que han de guiar el funcionament de serveis pel treball, la formació, la ocupació: visió global, innovació, proximitat, accessibilitat, facilitació, personalització, autonomia, presencial/virtual, flexibilitat, transparència, cooperació i concertació. Valors difícils de trobar en contexts burocràtics, difícils de predicar per qui té molt interioritzat l'esperit tradicional del funcionari ...

I més coses, però aniran venint !