04 de setembre 2007

PER SER UN BON CAP ...

... s'ha de ser bona persona !

En el suplement NEGOCIOS de El País d'aquest cap de setmana (2.09.07), Borja Vilaseca fa un reportatge sobre els problemes del management i de les condicions psicològiques del treball a Espanya.

I recull la idea de Gonzalo Martínez (Instituto de Formación Avanzada, Infova), de que "para ser un buen jefe hay que ser buena persona."

Finalment, deixant enrera el taylorisme, després de décades d'estudis, de teoríes, de discursos, de manuals, de modes, ... algú s'ha donat compte de l'evidència !

Bromes a part, és interessant llegir els dos articles sobre el malestar a les empreses, sobre la salut mental, sobre les fonts de tensió i de preocupació laboral dels treballadors espanyols (de fet dels de la Comunitat de Madrid, on es va fer l'estudi !).

En el mateix suplement, un petit article per alertar de les pérdues de productivitat i de capital intelectual que suposa el poc interès pels treballadors majors de 50 anys, i una ressenya del llibre de l'incansable Albert Jovell, Liderazgo afectivo (all you need is love) a Alienta Editorial.