26 d’agost 2016

El coure a les Masies de Voltregà

Una altre experiència extraordinària: la visita a la fàbrica de producció de coure reciclat, la Farga Lacambra, a les Masies de Voltregà ! Amb més de 200 anys d’història, i havent superat crisis i transformacions, ara sembla que funciona a tope. En un ambient modern i transnacional, han transformat l’antiga “casa de l’amo” en un museu senzill però molt clar i didàctic.

Però lo més interessant és que la visita al museu inclou una passejada per dins la fàbrica ! I es pot veure tot el procés: el gran forn per fondre el coure a reciclar, la gran instalació de colada continua, els trens per filar el coure als diversos gruixos, les màquines de trefilar ... i la gent com treballa !

Absolutament recomanable per a tothom, especialment per els nanos a partir de 8-10 anys, i per tota la gent de lletres que no s’ha embrutat mai els dits amb pols industrial !

La web de l'empresa i del museu.
































M’ha recordat INBESA, a primers dels 70, a Sant Adrià, amb els enormes forns per recuperar el ferro i els espectaculars trens de laminació.
Jo hi anava com a enginyer per millorar “l’organització humana”. Mireu la nota al meu blog sobre aquesta experiència juvenil ...