03 de febrer 2015

... però la Montserrat Gomendio ho aclareix de manera convincent

Acabo de veure a TV1 una entrevista a la Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i d'Universitats en la que explica la decisió presa pel Ministeri.

Al marge de les meves opinions sobre el ministre Wert, els arguments de Montserrat Gomendio (que és la seva parella !) m'han semblat convincents.

De fet, diu (i té raó ...), que el gran error va ser la decisió del 4 + 1 del 2006, presa pel govern Zapatero (ay !), en contra de la opinió del Consell de Rectors de les Universitats.

Ara, de manera ben o mal explicada i/o concertada, el ministeri intenta resituar España en el context europeu: ja era hora !

Els seus arguments m'han semblat coherents i convincents: més enllà de durades i de costos, cal veure el sistema en el seu conjunt, considerant, també, la necessària reforma de continguts i mètodes de formació, en relació a la dinàmica professional i socio-econòmica dominant.

Sorprenent, però a la TV1, la Secretaria d'Estat m'ha semblat clara, rigorosa i convincent.

Podeu veure l'entrevista aquí: [ link ]

3 comentaris:

Jordi Morrós Ribera ha dit...

T'agrairé que quan puguis ho enllacis.

Aquest matí de dijous 5 he tingut una reunió a la meva Facultat de la UB on ens han recordat que l'opció 3+1 era també la que es defensava des d'aquí la Generalitat.

Un dels problemes d'ara és que els qui aposten i pressionen decididament pel 3+1 són les universitats privades de Madrid i voltants, i el tema per tant es polititzarà i embolica que fa fort. Per a les privades aquí rau part del seu "business, of course", i ja ens podem imaginar els marramiaus dels sindicats d'estudiants.

Pep MOLSOSA ha dit...

3 + 1 ??? ... ara ja m'he perdut ! Qui lidera, qui impulsa, qui té una visió política clara, qui mana aquí, en aquest tema ? Potser estem esperant ser independents ...

Jordi Morrós Ribera ha dit...

Disculpa, se'm va colar un error. Només podia ser "3 + 2", i ja m'he guanyat un suspès en matemàtiques.