10 d’abril 2013

Spring break a Bruxelles

Aquí encara en diuen "setmana santa" o vacances "de Pasqua" ... contaminats com estem per la cultura i les tradicions catòliques. Però avui he llegit en el suplement de cultures de La Vanguardia, aquesta expressió: les vacances (el tall) de primavera, l'spring break. Miraré d'utilitzar-lo, provocadorament, seguint la moda facilona del "week-end".

Varem anar a BXL en cotxe, per despedir/acomiadar el respectuós i amable llogater del nostre petit piset belga, a Auderghem. Cita el dimarts 26 a les 9'00, amb el llogater japonès i l'expert que va fer-nos l'état des lieux à la sortie du bail. Tot correcte, precís, ràpid ... en bons pères de famille.

Pujant, varem dormir a Langres, en un hotelet d'encant. És la ciutat on va néixer Diderot, impulsor decisiu de l'Encyclopédie. Gairebé tot el poble hi fa referència. Personatge especial: entre les moltes activitats, va ser amic de la tsarina Caterina II de Rússia, la qual sembla que va declarar que acabava les seves converses amb ell "amb les cuixes macerades i negres de cardenals ..." [wikipèdia]

Jo tinc a casa uns quants volums de la seva enciclopèdia, i, fa un anys, l'agost del 2009, a Madrid, vaig trobar un llibre molt interessant sobre ella. Vaig explicar-ho en una nota en aquest blog [link] ...

A BXL, curiosament, gairebé no varem contactar amb els tradicionals amics "europeus" ni vaig visitar cap institució. Excepte un necessari sopar amb el flamant nou delegat de la Generalitat davant la Unió Europea, l'amic Pere Puig i Anglada. Com sempre, i en 5 minuts, ens va preparar un sopar senzill però excelent ! Varem compartir diagnòstic. El vaig veure motivat, ilusionat i ja molt situat. Coratge, Pere !

Un altre dia varem sopar (i dormir) a ca'ls Bouzas/Manté. Ens hostatgen càlidament i els acompanyem, compartim, dissentim enriquidorament en algunes anàlisis, i ens ajudem en tot allò que podem.

I un altre dia, a l'Arrossoir, resto amb significances leonardiennes (regar l'Europa amb petits projectes, donar pa a les oques, ...), varem sopar amb la Jeanne i el Marc, bons amics de la Montse.





Varem anar a veure si creixen els arbres empedrats del Parc de Woluwe: entre 2004 i ara, poca cosa.



Una volta per Mechelen i una escapada a Leuven-la-nova per veure el nou Museu Hergè. Molta tecnologia multimèdia, amb un iPhone per visitant. Però tanta tecnologia que, de fet, es pot veure gairebé tot ... des de casa ! Cal reflexionar sobre els "museus".

Per contrast, el Technopolis de Mechelen és un bon exemple d'instalacions actives, quotidianes, participatives.






I vaig fer l'experiència prou interessant de contractar wifi a casa via FON: 5'90 euros per un dia.












Passejar, passar comptes, preparar oferta per a nous llogaters ...
una setmana freda, però calmada i tendra amb la Montse.
Hi hem de tornar !