07 de juny 2009

Pensant en Europa ... des de Bilbao !

He fet de xofer de la Montse fins a Bilbao, on ha anat a predicar innovacions pedagògiques pràctiques, aquest cop a professors de educadors i educadores d'educació infantil del País Basc !

Mentrestant, jo he pogut treballar (al petit hotel tenien wifi), redescobrir Bilbao i veure l'ambient preelectoral. Els bascos segueixen tan bascos com sempre: a punt de tenir un petit incident amb un taxista, la Montse fent esforços per calmar el personal, que ja es radicalitzava en postures confrontades ... però el poteo és agradable, i la meva amiga de BXL, l'Amaia, ens va portar a un restaurant encantador: el vell Astillero Euskalduna.


Pels carrers, gairebé gens d'ambient electoral: dos megaposters del PNB a les seves seus, força cartells de la iniziatiba internazionalista ... i prou. Ni rastre de cap poster socialista o d'altres candidatures ...









Però, per contra, tots els simpàtics trams pintats amb propaganda del gran fòrum europeu de l'energia, de dimarts vinent: l' Europa concreta, de la cooperació energètica, absolutament necessària.
Potser la millor propaganda ...





I, finalment, l'extraordinària "estàtua" del Ramon Rubial, dirigent socialista, president del PSOE i primer lehendakari basc de l'etapa preautonòmica.

Serenor, proximitat ... que maco !