14 d’octubre 2016

Unes reflexions personals sobre militància

En la convocatòria de la trobada per rememorar els 40 anys del primer míting socialista a Mataró, després de la dictadura franquista, dèiem que volíem "tornar-nos a veure, evocar fets i anècdotes, repassar documents i fotos de l’època, recordar els que ja no hi són i, si voleu, socialitzar vivències, reflexions i sentiments sobre la pràctica militant en l’àmbit de les esquerres en les quatre dècades que han passat... o en el que hagi de venir."

Jo pensava en organitzar una mica aquesta "socialització", però tenint en compte la resposta dels convocats i les consideracions del petit grup de promotors, no ho he fet.

Però com que, per a mí, aquesta rememoració em fa pensar en l'evolució de la militància voluntarista i innocent d'aleshores, cap a l'escepticisme desencisat d'ara, he volgut ordenar, escriure i compartir el meu pensament. Penjo aquí les dues pàgines que m'han sortit, en format imatge, però es pot descarregar el text en format word [ aquí ]


































He anat ordenant, recollint i escrivint sobre el tema en la darrera dècada en aquest blog. Vist en perspectiva, el blog ha demostrat ser un bon instrument per enregistrar idees i experiències meves, d'altres, d'aquí i d'allà. Buscant a la carpeta "Iniciatives ciutadanes", o a la del "sindicat de ciutadans", o posant "militància", o "PSC" a la casella de recerca, surten gairebé un centenar de notes !