04 de març 2015

50è aniversari de la promoció 1965 a Valldemía

Dissabte 28 varem celebrar el 50è aniversari de la promoció de 1965 al Colegi Valldemia.

Amb dos voluntaris més, el Josep Llongueras i el Pere García, varem decidir complementar el programa oficial d'actes organitzats per l'Associació d'Antics Alumnes, liderada pel Josep Prat:
- un dinar previ al centre de Mataró,
- la recollida de fotos i records d'aquella època ...
- utilitzant un blog i molts mails !

Els resultats: magnífics ! Una vintena al dinar i més de 40 als actes del Colegi ! Una retrobada amb molt de caliu, amb moltes ganes, molta simpatia i empatia ! Parlant-ne, varem ser molts a considerar que potser no hauríem d'esperar 25 anys més per tornar-nos a veure. Tot i així, el Fermín Bocos va insistir en què, encara que només en quedi un, que d'aquí 25 anys es celebri el 75è aniversari. Tots ens hi varem comprometre ... només ens cal arribar als 90 anys.


Personalment, un dels moments més entranyables i memorables va ser la cantada espontània a l'escenari del vell teatre/cinema. Una vegada el TITI em va dir que jo "lo organizava todo de por bajo ...". Doncs, efectivament, varem cantar espontàniament l'himne al Fundador, l'himne del Colegi ... i la sardana "el saltiró de la cardina" !

L'hermanu QUIMET, l'únic català en aquells temps, gairebé clandestinament, ens va ensenyar aquesta sardana. La cantada va ser un petit homenatge a la petita llumeta de català encesa a principis dels '60. No ens varen caldre papers: molts la tenim encara ben gravada al cervell !

Els promotors, excuseu la immodèstia, ens sentim molt satisfets dels esforços per contactar el màxim d'ex-alumnes (encara n'hi han dos o tres de pendents ...). I valorem l'impacte que pot haver tingut el recollir fotos i penjar-les prèviament al blog per animar la trobada. Hem enviat molts mails, hem insistit molt, però els resultats semblen justificar la campanya !

En aquests moments de desafecció, de crisi de la cosa colectiva, em sembla que ben regades, ben animades, les accions colectives funcionen. Encara que sembli exagerat, vull dir que alguns polítics o responsables socials en podrien aprendre !

[Al Mobile World Congres, Mark Zuckerberg/facebook deia que "nuestra misión es ayudar a conectarse: no es cuestión de aparatos, sino de conectar a personas entre sí (El País del 2 de març). I l'Albert Cañigueral (Vivir mejor con menos), va dir que un dels valors de la seva acció promotora de l'economia colaborativa és l'MPRL: meet people in real time !]

Una de les impressions negatives va ser que, en l'acte, no va parlar cap "hermanu". N'hi havia un, però mal assentat, no va dir rés. Va parlar el director del Colegi, però ningú de la institució marista ...




Les imatges recollides, al blog de la promoció: [ aquí ]

I, també, al meu mur del facebook [ mur ], i al dels antics alumnes de Valldemia, etc.