31 de desembre 2014

Notes pendents sobre PODEMOS i el "PROCÉS" ...

Aquestes festes les hem passat fent companyia a la mare a l'Hospital,
per una mala coordinació operativa: el 24, des d'Urgències, ens la fan ingressar,
malgrat que, probablement, sabien, o havien de saber, que no hi hauria cap metge especialista per atendre-la !

En estones perdudes, anoto algunes idees sobre dues qüestions importants:






I encara falten algunes idees més.

Per exemple, tinc la impressió de que els impulsors del "procés", tan uns com els altres, estan una mica cagats de por: han de saber que, molt probablement, malgrat la originalitat de la temptativa, no hi haurà prou suport ciutadà per fer la gran aventura !

Quina incompetència estratègica !

Respecte de PODEMOS, un article molt interessant de Joan Culla a El País (2.01.15: Foc grec ...), comparant els dos "fenòmens": el grec Syriza i l'español PODEMOS


Respecte del "procés", un article de Borja de Riquer a La Vanguardia (2.01.15: Algú ho havia de dir ...), alertant de que "avui, a Madrid, hi ha la concentració de poder polític, econòmic i administratiu més gran de la història hispànica ... i hi ha importants grups d'interessos disposats a emprar tots els procediments per tal d'impedir la independència de Catalunya", es sorprèn que molts "pensin que tot és bufar i fer ampolles, amb una simplicitat tant extrema com irresponsable", i que, per tant, si no surt bé el procés, "la clatellada podria ser espectacular i el moviment recularia decennis".

Conclou que cal fer més pedagogia del què seria una Catalunya independent, per convèncer els indecisos.

Jo penso que, més aviat, hauríem d'explicar millor la problemàtica greu de seguir en aquestes condicions de submissió política, econòmica i cultural. Més que unes Bases Programàtiques de la futura Catalunya sobirana, que també calen, jo trobo a faltar un Memorial de Greuges contundent que justifiqui la radicalitat del canvi que ens cal. Una "cartilla" per poder passar a milions de catalans, especialment els d'origen espanyol, explicant clarament la problemàtica ...

I després, el com: segueixo pensant que, si el més important és comptar-nos (ho va dir el president Mas ...), saber qui vol què, abans de llençar-nos cap a camins incerts, cal fer una consulta, si. Però una estricta consulta, aprofitant el mecanisme formal d'unes eleccions.

Per això proposo una iniciativa a dues voltes:
- unes eleccions "consultives"
- unes eleccions posteriors "executives", governatives si voleu, el més aviat possible, amb propostes estratègiques i de govern segons els resultats.

Ho vaig insinuar a finals de novembre [aquí]
No es fera així, segur: farem probablement el ridícul amb fórmules de compromís ambigu per anar tirant i culpant Madrid !
Criatures ...

1 comentari:

Jordi Morrós Ribera ha dit...

I tot això combinat amb el que pugui passar a Grècia que tampoc no tinc gens clar fins on podran arribar.

http://blogs.lavanguardia.com/diario-itinerante/que-haria-syriza-47662