10 de juny 2013

Figueres energètica


Diumenge al matí, vaig comprar aquest "periòdic" de l'Alt Empordà, datat del 4 de juny, que explicava el projecte de participació ciutadana sobre el futur energètic de la ciutat de Figueres.

Em sembla interessant, tot i ser una mica "paternalista" en plantejar els tres possibles escenaris. Però vol ser probablement "conscienciador", sensibilitzador. Veurem a la pràctica com ho plantegen. Però la iniciativa és encomiable, i té, com no, el suport de la Unió Europea.

M'ha agradat doncs és aquest tipus d'iniciativa que jo havia intuït quan proposava a l'alcalde de l'Escala, l'abril de 2011, impulsar un projecte per fer de l'Escala [ la capital del vent ], amb algunes simulacions d'instalació de molins que donarien una imatge impactant. En la nota hi explicava la idea, l'objectiu, el contingut del projecte, com podia funcionar, els recursos i els costos, i les possibles maneres d'impulsar-lo i governar-lo ...


El projecte de Figueres és més obert: fomentar una nova cultura energètica basada en l'estalvi, les energies renovables i la producció distribuïda.



(per llegir-lo bé, cliqueu el botó dret
i obriu l'enllaç directe !)

1 comentari:

Unknown ha dit...

Molt bé! La gent no acaba d'entendre que les energies renovables com la solar o eòlica no només són netes sinó gairebé gratuïtes i totalment estratègiques, ja que eviten que depenguem en major mesura del petroli.

Ser independent energèticament és un repte tècnic i polític que només pot portar que beneficis.

Mirant les tendències mundials, sembla que (tot i els lobbies petrolers) en comencem a prendre consciència (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Wind_generation-with_semilog_plot.png)