04 d’octubre 2006

Endreçants records

El què i el perquè :
Aquest CD conté gairebé 200 pagines de documents, fotos, retalls de diaris, petites anècdotes, … de fets col·lectius d'ara fa 25 o 30 anys, i del seu context social i polític.

Es tracta de records que tenia més o menys apilonats en velles carpetes plenes, difícils de mirar, de llegir ordenadament i de situar correctament en el context social i polític de l'època.Recollir-los, escanejar-los, i endreçar-los de manera senzilla, en forma de quadern, sense gaires anàlisis ni consideracions, hauria de servir per donar-los-hi una certa utilitat.

Ho he fet sense afany de protagonisme, sense personalismes, tot i que són els meus records personals, els records que jo vaig guardar d'aquestes interessants, penso, experiències col·lectives.

Ho he fet sense cap altre finalitat que la de compartir aquests records amb amics i companys, amb tots aquells que vàrem cooperar en moments probablement irrepetibles (tecnològica i políticament).

Un primer ordinador, un primer míting, un primer sindicat socialista de l'època moderna, una primera temptativa d'associar els ciutadans a les reformes polítiques, ... sortint de la llarga grisor del franquisme, va ser apassionant poder participar, i compartir amb molts altres, amb il·lusió, en projectes que obrien camí.

Sense cap altre interès que el de contribuir a la construcció d'una societat democràtica, progressista, solidària, ... que jo voldria radicalment socialista. Tenim doncs molta feina per endavant !

Espero que aquests records puguin aportar elements que donin una perspectiva més, complementària, a problemàtiques i iniciatives actuals.

I m'agradaria que, també, servís per recollir d'altres records d'amics i companys.

1 comentari:

Núria Aguilar ha dit...

Si no hi ha 'força major', ens hi veurem.