29 de gener 2007

IN MEMORIAM ... de l'ICT !

Llegeixo avui, a La Vanguardia, un article proposta d'Andreu Mas-Collell, catedràtic, ara, a la Pompeu Fabra, proposant la creació d'un BIT, o d'un CIT (Catalan Institute of Technology), tenint en compte l'iniciativa europea de crear un gran EIT.

Diu que hauria de ser liderat per l'UPC, amb estructura fundacional i una direcció molt potent, amb el recolzament de la Generalitat ...

D'acord. Llàstima que aquest CIT, l'ICT, ja va existir, el va impulsar el Miquel Barceló des del Col·lectiu dels Enginyers Industrials, l'any 87, amb un Patronat ampli i generós. Vàrem (jo hi vaig ser-hi tornant de Madrid aquell anys, i fins la meva anada a Brussel·les) desenvolupar treballs i activitats molt interessants, innovadors, de promoció i suport a la innovació i a la recerca, animant la cooperació interuniversitària (el FORUM de TECNOLOGIA al SET PORTES !), i va durar fins a finals dels '90, mancat d'una clara visió i suport del Govern de la Generalitat de l'època ... i el Sr. Andreu Mas-Collell en va ser Conseller !

Doncs això, IN MEMORIAM !