22 d’octubre 2010

LIPA / BIPA: una vella proposta !

Llegeixo amb agradable sorpresa l'iniciativa de l'Ajuntament de Sitges: crear un institut per a formar de manera integrada en totes les "performing arts".









El 1997, predicant i promovent iniciatives per combatre l'atur de llarga durada entre les persones grans, a la regió de Merseyside, vaig poder visitar el LIPA, el Liverpool Institute for Performing Arts ...



Em va semblar una idea interessant, inteligent, integradora, innovadora !
Tots els oficis, totes les perspectives d'un espectacle, explicades en un mateix entorn, per afavorir visions integrades, sinergies, complementarietats. L'ambient, el caliu, el companyerisme que s'hi respirava era extraordinari.

Va ser també una experiència emotiva: l'Institut, i especialment l'auditori havia estat directament promogut per l'ex Beatle Paul McCartney. I tots els elements (cadires, escales, baranes ... ), tenien una petita placa amb el nom del seu patrocinador particular (persones, organitzacions, grups, empreses, ...).

La idea (institut artístic integrat, patrocini privat) la vaig anar divulgant en tots els meus contactes. I avui, curiosament, veig que a Sitges han concretat el projecte, cooperant, sembla, directament amb el LIPA, i, astutament, anomenant-lo BIPA, Barcelona Institute for Performing Arts.

Estupendo !