29 d’octubre 2009

El proper partit de "champions" ...

... es jugarà per decidir qui serà el "nostre" president !

Probablement hi haurien maneres molt més democràtiques de decidir-ho, però, ara per ara, serà un "partit" tens i difícil entre els Estats membres, grans i petits, europeistes o utilitaristes, conservadors o progressistes.

No m'agrada gens el Toni Blair. He penjat diverses notes sobre ell en aquest blog (maig'08, i febrer'08 ) Em sembla un gran comunicador, però hipòcrita: cap on va, quins veritables interessos defensa, quins valors reals propugna ?

Sortosament, aquest cop sembla que la decisió no serà tant senzilla, fàcil ni vergonyant com la de fer continuar Barroso al front de la Comissió.

Penjo tres referències interessants:

- la de Jean Quatremer (el text, aquí):










- la posició de David Miliband, secretari d'exteriors, utilitarista, egoista/egocentrica, interessada, com fan sempre dels anglesos. Argumenta, com jo ho recordo sovint, que ells són "leaders in the Commonwealth, home to 53 states and a quarter of the world’s population ... " (el text, aquí):


- la de l'amic Lluís Bassets (el text, aquí):







- finalment, el Raimón Obiols , que es manifesta contra, afirmant al seu blog que Blair seria dolent per a Europa: "Hi ha, evidentment Iraq", diu. "Però hi ha també, per si no fós suficient, el fet que, essent primer ministre, Blair va negociar amb una gran duresa restrictiva el projecte de Constitució europea, així com després el Tractat de Lisboa. S’ha oposat pràcticament a tots els avenços en matèria d’harmonització fiscal i social, de cooperació judicial i policial, i de reforçament de la política exterior europea ..."

Veurem si el Zapatero juga aquest partit amb posicions i estratègies de "champions", com ho fa el seu equip preferit, i no es conforma seguint la seva Cultural Leonesa ...

De moment, anem bé: segons El País d'avui, el president espanyol no recolza Tony Blair, perquè, sembla que pensa que el candidat ha de tenir "una gran vocación europeísta y una declaración de principios que pase por el fortalecimiento de la UE".

Per contra, sembla que els socialistes volen que sigui un dels seus qui ocupi el càrrec d'alt representant de la Política Exterior, i proposen com a candidat ... David Miliband, a qui acabo de citar fa un moment ! Veieu com són els anglesos ? Cal llegir detingudament el seu text per veure l'abast del seu "europeísme" ...