07 d’octubre 2009

Crisi de notes al blog ? la meva mare i poc més ...

Ocupat en la recuperació de la meva mare: l'operació de genoll de ha anat molt bé ! Malgrat un llarg pelegrinatge (gairebé 2 anys ...), d'anàlisis i de visites (algunes penoses ...), ara ja té un genoll nou i torna a caminar.








L'experiència com a usuari dels serveis de salut m'ha confirmat en el que veia quan era president del Consell Rector: hi ha professionals extraordinaris, motivats pel servei públic ... però una sensació general de grisor, de desànim, de manca de lideratge, de reacció raonable i concertada davant les complexes problemàtiques: no sembla que l'equip dirigent, amb molta rotació, tingui voluntat i capacitat de "mimar" el personal, de proposar millores engrescadores.

En les Orientacions estratègiques per a 2006, que el Consell havia consensuat, la tercera proposava millorar les polítiques de recursos humans, i recomanava a gerència
"Promoure iniciatives per la millora de les polítiques de recursos humans, amb la participació dels quadres i dels professionals que promoguin la seva implicació en la seva pròpia missió i en els objectius generals del sistema". "Com a entitats dependents de l’administració pública, aquestes polítiques s’han de sustentar en la transparència, la publicitat i l’acompliment escrupolós de la legalitat vigent."

Com a iniciativa concreta, el Consell suggeria a la Gerència
"realitzarà un cop l'any una consulta socio-professional a tots els treballadors, clara, precisa, directe (utilitzant un qüestionari breu, precís, fàcilment explotable, via electrònica si possible), sobre tasques, funcions, mètodes i condicions de treball, sobre objectius de carrera professional, incentius, avaluació de prestacions, etc."


D'altra banda, des de fa dies, no em surt rés de nou: decebut, desesperançat, desubicat ... Llegeixo cada dia dos o tres diaris buscant brots de recuperació democràtica, i no en veig.

La majoria d'articles parlen de la crisi, de la corrupció, de pudors, de la mala gestió, de manca de lideratge, de feudalisme, de mediocritats burocràtiques, de riscos de populisme, ... molts anàlisis i diagnòstics, però molt poc de les teràpies. No he sabut trobar propostes o iniciatives concretes per canviar les coses. No ens fessim mal, oi, "companys" ?

Què fem ? Mirar si canvien de película ? Esperar a veure la castanya que ens fotrem tots plegats ? Esperar l'arribada dels pirates del PP, emmerdats fins el coll ? Trencarà mapes i camins el Carretero ? Sortirà el Millet a Ventdelplà ? Repetirà èxits el Barça del Guardiola malgrat els Laporta, Oliver, Sala-i-Martín ... ? Ens entretindrem amb les eleccions autonòmiques el 2010 (tardor), les municipals el 2011 (maig), i les generals el 2012 (primavera) ... ?