03 d’agost 2013

Escapada tècnica a BXL ...

Per necessitats immobiliàries, varem anar una setmaneta al nostre apartament de BXL.
Com sempre, amb la furgoneta plena (roba, eines, bicis ... i dos horts domèstics per la Marta !).

Millorar la seguretat de la barana, aixetes, nevera, finestres, barres cortines dutxes, cablejat llums, comptadors ... Una senyora finlandesa amb dos joves fills està molt interessada en llogar-lo. Ens ha quedat pendent repintar el bany de dalt: el Kristof, polonès, probablement ha marxat de vacances sense avisar ...



Entre bricolada i bricolada, escapada a Eindhoven amb l'excusa de veure el HovenRing, un "rondpoint", una rotonda per a bicis i motos petites. Un luxe espectacular projectat fa pocs anys, i inaugurat després de corregir algunes deficiències tècniques, a finals del 2012. Hi passava alguna bici de tant en tant ... tot i que era un dijous a mig matí.















No el varem poder disfrutar massa: de seguida va començar a ploure, una curta però forta "orage", que ens va permetre descobrir una ferreteria gegant molt ben muntada: Plan-it.

Pel centre d'Eindhoven (sense símptomes de crisi ...), visita al petit museu de Philips: aquí va nèixer aquesta multinacional, fabricant bombetes en un petit taller. Aquí es veu el taulell i la màquina per fer el buit al fons, moguda utilitzant un clàssic embarrat com el que tenim a la sala d'estar de casa !












De retorn a casa, entre feineta i feineta, una escapada en bici pel parc del darrera (de la Woluwe), i per l'antiga via de tren recuperada com a via verda.













El diumenge, passeig per la tradicional brocante sota el viaducte de Hermann-Debroux (cadireta per la futura neta ...), i després a l'acollidor mercat de Watermael-Boisfort, on varem descobrir una (clàssica) parida belga: un tram per vendre frites, desfigurat horterament pel sistema d'evacuació de fums ...






Tornada ràpida, sense parar massa: 1.350 km en unes 14 hores, de 7 del matí a 9 del vespre. 360 euros de benzina i 170 de peatges. Més car que l'avió, però més lliures, amb cotxe propi per moure'ns, i amb tot el què necessitem i volem a sobre !




Molts amics retrobats, compartint musclos i blanches, molta, molta enyorança, però ben contents, amb la feina feta ... fins la propera.