15 de novembre 2011

L'islamisme, més que una religió ...


Diumenge 6, a La Vanguardia, vaig veure aquest article interessant de Tahar ben Jelloun sobre perspectives a Tunis i a Líbia.
En penjo alguns paràgrafs que m'han semblat aclaridors:I aprofito per recuperar algunes idees sobre la situació a Egipte, on els "germans musulmans" tenen un paper rellevant.
Són de Javier Valenzuela, en un article a El País del 4 de febrer de 2011,
en que es preguntava ¿Quiénes son los Hermanos Musulmanes? ... i aportava algunes informacions:
M'interessa molt aquesta estratègia d'acció social, caritativa, educadora de les organitzacions religioses. Ha estat sempre l'estratègia de l'església catòlica per aconseguir fidels, adeptes, feligresos ... en el mercat de les angoixes i pors existencials de les que parlava en la nota del passat 12 de novembre.

I és tema d'actualitat al Regne Unit, on el govern del David Cameron està afavorint descaradament el paper de les organitzacions confessionals per prestar serveis socials, assistencials i educatius ... com ho denuncien els amics de la BHA, la British Humanist Association.

Alguns links a informacions sobre els germans musulmans, els muslim brothers:
- en un blog especialitzat de Jorge Fuentelsaz, un observatorio de la organización islámica;
- un article en el blog de Mateo Madridejos, que per cert, parla de Tariq Ramadan intelectual molt ambigu que havia vist en debats a les televisions franceses.