25 de març 2011

Policia de Barri al carrer d'Argüelles


Finalment, després d'algunes incidències, hem pogut fer la trobada amb el nostre policia de barri, acompanyat del seu caporal. L'Albert Alís ens va cedir el seu magnífic taller de pintura i l'entorn va resultar molt acollidor. Presentacions, anècdotes (que ja vaig explicar fa temps en altres notes: una i dos ) i un ambient cordial entre tots els veïns assistents.

Varem ser una vintena, i la majoria no sabien de l'existència d'aquest tipus de policia, decidida el 1999 i desplegada des del 2001 ! Però mai és tard, la idea és molt bona. Els dos servidors civils (civil servant, així anomenen a Anglaterra els "funcionaris" ...), ens varen explicar el què poden fer i el què no, i els procediments que cal seguir per contactar-los, per avisar-los, per participar en la millora de la convivència. Hem de ser els seus ulls, va dir el caporal.



Aparcaments, cotxes, robatoris, gossos, droga, voreres, camins escolars, ... va sortir una mica tot. Resumint, si ho vaig captar bé, poden ocupar-se de qüestions de mobilitat, de seguretat i de civisme. Asfaltar el carrer o antenes de telefonia, no els pertoca.

El seu àmbit d'actuació, el "barri" és relativament ampli, i nosaltres, els d'Argüelles, estem pràcticament al mig. Per contactar per qüestions urgents, hem de trucar al telèfon de la Policia Local ( 93 758 23 33 ). Per altres temes, sembla que seria convenient que periòdicament en parléssim entre tots, i féssim arribar les nostres informacions i propostes consensuades, recolzades, via mail, al sots-inspector.

Una petita mostra de la millora concertada:

En acabar dèiem que podríem fer una propera trobada, només de veïns, per fer un catàleg de qüestions i problemàtiques ... Haurem d'acabar muntant un blog, una pissarra virtual on tothom pugui penjar problemes, idees, suggeriments, propostes: la pissarra d'Argüelles !

De moment, jo continuo fent una funció d'intermediari circumstancial, per animar aquests primers passos.
Felicitem-nos tots els participants, fem córrer la veu, demanem mails !