30 de maig 2010

Xusqueros incompetents i Administradors "de pacotilla" !

Fa dies que no escric rés, de pena que fa la realitat ...

Tinc l'impressió de què estem governats per xusqueros incompetents !
L'actuació del Govern de l'Estat sembla inspirada en el Polònia !

Perquè reduir el sou de tots els funcionaris ? En comptes d'una mesura indiscriminatòria, probablement injusta i que, segurament, tindrà un impacte molt negatiu en la productivitat de les administracions, perquè no pensar, per exemple, en forçar la reducció d'un 5% de la massa salarial, de les diferents administracions i/o empreses públiques, deixant autonomia als seus gestors per buscar solucions més eficaces i més justes ? Doncs probablement perquè això és massa sofisticat per les ments xusqueres ...

Perquè limitar el crèdit a tots els Ajuntaments, en comptes d'establir criteris proporcionals a l'endeutament de cada Ajuntament ? En comptes de tractar-los igual, perquè no discriminar en funció de l'eficàcia i rigor de la seva gestió ? Doncs probablement massa complicat per a qui no ha gestionat mai ...

Incompetència, covardia, incapacitat pedagògica, inconsciència ...

La senyoreta Pajín diu, però, que el problema és el PP, que no és prou patriota. I tindrem PP ben aviat, i serà insuportable. La dreta més incívica i menys democràtica de tot Europa. Que no ens passi rés !

De tota manera el que m'ha fet més pena és la decisió de Caixa Laietana d'associar-se amb Caja Madrid. I més pena encara que no hi hagi (sembla, fins el moment) cap reacció ciutadana.

N'he parlat amb la gent que promou la "consulta sobiranista". Ells organitzen, de fet, un gest simbòlic. Perquè no promoure un gest real, possible, contundent ? Perquè no hi ha una reacció cívica per parar aquesta pèrdua de determinació, de capacitat de decisió ? Només depèn de nosaltres: no s'ha de canviar cap llei. Només cal visió de país, voluntat, coratge, ... i menys interessos personals o corporatius.

Exigim el dret d'autodeterminació, i en una cosa en la que podem determinar nosaltres sols, ens pengem de Madrid, cedim la nostra autonomia !

Molt lúcid l'article de Manel Cuyás a El Punt.

Caldria fer públics els noms dels membres del consell d'administració de Caixa Laietana, publicar el sentit del seu vot en la sessió que ha de votar la fusió freda (!), i penjar les seves fotos al voltant del recent monument (horrible) a la sardana, a la Plaça de Santa Anna !

De moment, dos noms significats: el President, Jaume Boter de Palau i Ràfols, i el Director General, Josep Ibern i Gallart. Manquen tots els altres membres dels òrgans de govern: l'Assemblea General (un centenar de membres, anomenats consellers generals !), el Consell d’Administració (12 persones), i la Comissió de Control. Tindrán la necessària dignitat per fer país, per pensar en l'interés general i colectiu, o seguirant sent, com es diu, uns simples pessebristes ?

Com deia al principi, cada cop tinc menys ganes de seguir comentant collonades ...