10 de maig 2010

Ahir, Dia d'EUROPA

No vaig anar a cap missa europea. Ni a Barcelona ni a Mataró semblava que els programes tinguèssin massa interès: simple litúrgia, sembla.

Vaig aprofitar per començar a llegir l'informe del grup de reflexió liderat pel Felipe Gonzàlez. M'ho haig de mirar amb més calma, però el capítol sobre els ciutadans i la Unió és més aviat pobre, tret d'una frase simpàtica: menys política de comunicació i més comunicació de les polítiques !

Traduit, menys propaganda i més pedagogia !





En l'entrevista que li feia El País el dissabte, Felipe deia que "Uno de los desafíos más inquietantes es la relación entre Europa y sus ciudadanos, que hasta ahora se ha caracterizado por "un consenso pasivo". La situación ha cambiado mucho y ahora "los europeos cada vez demandan más a la Unión Europea, son muy críticos con sus resultados y expresan dudas sobre la legitimidad del proyecto europeo".

Coincidint amb la publicació de l'Informe, l'Iñaki Gabilondo va entrevistar Felipe Gonzàlez per a CNN+: quina sensació !

Acostumats al Zapatero que sempre sembla que passi oposicions, repetint idees simples, memoritzades, preparades, esquematitzades ... el Felipe es mostra com un veritable dirigent, amb agilitat i flexibilitat mental, explicant, raonant, ilustrant !

Malgrat no comparteixo moltes de les seves visions polítiques, probablement encara el tornaria a votar ... vist el pati actual !