30 de gener 2010

Matí simpàtic de visita a fàbriques històriques

Idea molt interessant de l'Ajuntament i del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i ambiental per visitar les fàbriques (les naus) de Cabot i Barba, Can Minguell i Can Marfà. Érem unes 30 persones: llàstima que no hagi vingut més gent !

Algunes idees:
- quina senzillesa i eficàcia constructiva: 150 anys després, amb pocs retocs, les naus són funcionals i obertes a gairebé tot tipus d'activitats !

- els responsables (arquitectes ...) de l'Ajuntament i del Consell, quin luxe poder treballar en aquesta recuperació tant digna !






- aquestes naus han acollit anys d'història industrial de la ciutat, de màquines, de feines, de producció frenètica i de crisis, de canvis, de conflictes, de creació de riquesa i, probablement d'explotació, de condicions potser dures de treball ... si les parets parlessin !

- quan funcionin, potser caldria posar-hi testimonis visuals de les activitats i dels treballadors que durant dècades hi anaven cada dia, sovint a tres torns, ... a deixar-hi la vida.

- i llàstima, em diu una regidora, que no hi ha massa diners, ara per ara, per omplir-les d'activitats ...



- jo he presentat informalment la meva candidatura a un lloc de conserge, ara que sembla que l'edat de jubilació es perllongarà fins els 67. No és incompatible la meva pensió europea amb una feina aquí;

- ... i m'he emportat un petit record de les noves tecnologies constructives: les "bales" d'unes pistoles revòlver per clavar claus !

- pels més interessats, l'esquema de forces d'aquests encavallats, amb els angles dels encaixos entre fustes:








( clicar a sobre per ampliar )