02 de març 2014

Petit suggeriment al PSC ...



L'Alícia Romero m'envia l'article que avui publica el diari ara, signat pels representants del nou colectiu En canvi permanent.

M'ha semblat interessant i valenta la seva iniciativa, i, malgrat el meu escepticisme creixent respecte del meu ex-partit, li he fet quatre ratlles amb reaccions i comentaris.

Bàsicament:

- les crítiques a les posicions independentistes m'han semblat una mica fluixes. Catalunya podria ser com Dinamarca, Irlanda o Portugal, per exemple. Un petit país ben federat a la Unió Europea;

- no comparteixo la seva confiança una mica innocent en què la consulta es realitzarà. Ho veig impossible en l'estat actual de relacions. Tothom pensa, sembla, que hi hauran eleccions anticipades ... i els ciutadans haurem de pronunciar-nos sobre dues qüestions amb una sola papereta !

- en el futur, cal insistir molt més en els greuges i en els objectius d'una articulació amb España radicalment millorada, que en els gestos tàctics ambigus i procedimentals (dret a decidir ...);

- en els posicionaments del partit hi veig molt de social però poc de socialista. No n'hi ha prou amb defensar els marginats, com diu el Balmón (entrevista Antoni Bassas a l'ara.tv de gener 2014). Em sembla que cal repensar radicalment el sistema que genera cada cop més irracionalitats socials, econòmiques, culturals ... cal revisar la globalització basada en la competitivitat selvàtica i economicista, imaginant noves maneres de cooperar solidàriament per un projecte colectiu !

Posat davant l'ordinador, en un diumenge relativament tranquil, m'he decidit a redactar i enviar-li un suggeriment per ajudar, si volen, a definir la que podria ser la posició del PSC en les futures previsibles eleccions.




A la tarda, com que seguia donant-li voltes, aprofitant propostes antigues, he mirat de reformular el meu suggeriment, que adjunto aquí "a tout fin utile" ... per si pot servir per alguna cosa (cliqueu a sobre per ampliar !).