28 d’agost 2011

Missa, iPad ... i fúmbol !


Amb uns amics històrics varem anar a la petita missa organitzada per la gent de l'Obiols i el Dani Font, sobre partits i moviments. Era el preludi de la gran missa del capvespre a Vilopriu, amb gairebé tots els bisbes i cardenals. Com la petita la feien a l'Escala, varem pensar que calia anar-hi i recordar vells temps de militància.

Content de reveure vells amics (l'Àngel Ros ...) i velles confrontacions (Marina Geli, que va predicar recuperar valors ...), i noves perspectives (la sindicalista-diputada Eva Granados, el delfí Joan-Ignasi Elena ...).

Però vaig sortir una mica decebut de la xerrada. Iniciada a partir de dues curtes intervencions del Raimon i d'un animador del moviment del 15M, va resultar una tradicional xerrada dels socialistes catalans: els líders de sempre hi diuen la seva (ara amb l'iPad substituint la blackberry ...), d'altres parlen per parlar sense dir rés, d'altres expressen bonics i radicals sentiments, d'altres busquen consolidar la seva carrera, ... però sense que ningú orienti el debat cap a finalitats pràctiques, ni que moderi algunes intervencions per fer respectar l'interès colectiu.

Tot molt genèric, ple de bones intencions. Molt poca eficàcia operativa: no és així com es pot recuperar capacitat d'impulsar el progrés colectiu. Llàstima, doncs en alguns papers de la gent del Nou Cicle hi he vist coses força interessants. Oportunitat perduda de concretar i de generar posicions consensuades.

En l'època de la comunicació digital, l'intercanvi presencial d'idees continua fent-se com fa 40 o 50 anys. La construcció cooperativa d'idees i d'estratègies està desvirtuada, ennuvolada, per l'ingent quantitat de piulades, crits i gemecs digitals.

Després, amb amics, varem avaluar prestacions dels iPhones, iPads ... i Pcs portàtils. Aprofitant l'iniciativa interessant de l'Ajuntament d'oferir wifi gratuït als escalencs i visitants.

El forges, com sempre, retrata el context de manera contundent:

1 comentari:

Javier Casciaro ha dit...

Tengo la impresión que si quieres hacer carrera en el partido, tienes que estar a la última en informática....Lo tengo muy claro, me compraré pronto un ipad2.