09 de maig 2008

Més europeisme concret ...

... i no tantes misses tradicionals !

Ara que el Govern espanyol vol treballar per fer més laic l'Estat, podriem aprofitar Sant Schuman, el Dia d'Europa (aniversari de la seva Declaració fundacional, el 9 de maig), per fer alguna cosa menys idealista i més pragmàtica per consolidar el nostre europeisme.

La Secretaria per a la Unió Europea i el Consell Català del Moviment Europeu, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, varen organitzar ahir al vespre un concert al Palau Reial de Pedralbes.

La Delegació de la Comissió Europea i del Parlament Europeu, despleguen una gran bandera a l'edifici que tenen al davant, la Pedrera.

El PSC publica el seu
manifest tradicional, molt genèric, i, com sempre fet pels seus eurodiputats a BXL, consolidant la visió de que "Europa" és una cosa que es fa a Brussel.les ...

Cal mantenir la reflexió global i estratègica sobre la Unió, sobre la seva consolidació i ampliació (encara), sobre el seu paper al món, sobre les seves principals polítiques, ...

Però potser seria un bon moment per fer, sistemàticament, un petit balanç anual del què s'ha fet aquí, del què hauríem de fer, aquí, l'any proper, i del què es pensa fer, des d'aquí, des d'una perspectiva catalana, en les principals àrees polítiques europees (agricultura, educació, salut, recerca, ... )

Hauríem d'acostumar-nos a explicar, periòdicament, què fem concretament, com a catalans, a la Unió, quines propostes tenim per millorar el seu funcionament i les seves polítiques, com apliquem aquí les seves orientacions estratègiques, com ens beneficiem de les possibilitats de cooperació entre Estats, administracions, organitzacions, com participem en iniciatives i programes, ...

Sense oblidar la consolidació dels mecanismes de formació concertada de les posicions europees del nostre Estat, és a dir, per entendre'ns, com juguem a Europa via Madrid !

Menys misses per predicar vagues idees, més sessions de treball, ateliers o workshops per compartir anàlisis i perspectives !