26 de febrer 2013

Grillini per una altre governació


Molta premsa, molta opinió publicada i tertuliana tenia por de l'ascens del populisme impulsat pel Beppe Grillo amb el seu Moviment de les 5 Estrelles (5 àmbits d'actuació: citar-los i linkar el web). Lògicament, després dels resultats, molts titulars presentaven el futur italià com a ingovernable per l'auge de l'antipolítica.


M'han agradat doncs, en aquest context, els comentaris de Cesareo Rodríguez-Aguilera, als Matins de TV3: ha dit, més o menys, que després de dues dècades de govern caòtic a Itàlia, responsabilitzar els "grillini" d'una futura ingovernabilitat era del tot exagerat.


Avui mateix, Michele Monina ho explica una mica en un article a El País. Diu que "son els inconvenients de una fase de transición", provocada per "un movimiento que ha regalado una idea de futuro a una generación fantasma" !



Curiosament, al mateix diari, Enric Company parla de l'autisme polític de Mariano Rajoy, però també d'Artur Mas i de Duran Lleida. Lògicament, la indignació i la desconfiança ciutadana va creixent. I quan apareguin moviments trencadors (15M, Ada Colau, Beatriz Talegón, ... per citar només els últims), s'esveraran reclamant governabilitat !



[AFEGIT]
El dia després, dimecres, Pilar Rahola comenta els resultats en la seva columna habitual,
i en el seu estil clar i directe: