25 de maig 2009

Mobilitat europea a la FP

Al sopar-debat del 19, el Director General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats no va mostrar gaire interès en l'articulació de la política educativa catalana en l'europea. Malgrat la meva insistència, no ens va explicar cap iniciativa interessant del Departament des d'una perspectiva europea ... a menys de 3 setmanes de les eleccions al Parlament Europeu.

Però, curiosament, via el butlletí de la Secretaria per a la Unió Europea, m'assebento que aquest dimarts i dimècres, organitzat per la Direcció General citada, hi ha una gran Conferència Europea de les Regions per a la promoció de la mobilitat a la formació professional !

Sembla interessant: els participants són relativament representatius de la diversitat de problemàtiques i de sensibiliats. I, per a mi, té un atractiu especial, sentimental: sembla que vindrà l'onorevole Domenico Lenarduzzi, germinador del programa Erasmus, que va ser director general meu, que va aconseguir integrar la Comissió al procés de la Sorbona/Bolonia, i amb qui jo sentia un plaisir intelectuel discutint francament, obertament, sovint, sobre les reformes necessàries per superar el burocratisme, per donar una dimensió més política als programes comunitaris d'educació.



Perquè no ens ho va dir el Director General ?
La mobilitat hauria de ser una política europea bàsica, que impliqués tothom: estudiants, ensenyants, professionals, administradors, gerents, ... empreses, organitzacions, administracions, institucions !

Per fer Europa, per promoure sentiments de pertanyença, què millor que conèixer de prop altres realitats ? què millor que compartir visions i preocupacions i esperances amb altres estudiants ?
No ho entenc !